Kostpolitik

Læs om vores kostpolitik, herunder køkkenets åbningstider, daglige måltider, traditioner, kostplan, medarbejdere og refusion fra kostordningen.

Kostordning

Fuld kost koster 3075 kr. om måneden fordelt på:
Morgenmad, drikkevarer og mellemmåltider 30 kr. om dagen
Frokost 31 kr. om dagen
Aftensmad 40 kr. om dagen

Maden er varieret i forhold til årstiden.
Der indgår altid salat, grønt og frugt i et af måltiderne.
Råvarerne er i størst mulig udstrækning økologiske.
Maden tilberedes fortrinsvis fra bunden men består også af halvfabrikeret mad.
Der tilberedes diætmad til beboere der har brug for eksempelvis diabetesmad, færre eller flere kalorier.

Kostrefusion

Du kan få kostrefusion, når du melder mindst 3 sammenhængende hovedmåltider fra indtil kl. 12.00 dagen i forvejen.
Hvis du køber frokost på dit arbejde, kan du melde frokost fra på dit botilbud, hvis det er en fast aftale.

 

 

 

Hovedmåltiderne serveres dagligt:

  • mellem kl. 7.00 og 9.00
  • mellem kl. 11.30 og 13.00
  • mellem kl. 17.00 og 18.30

Der spises i Kulturcafeen, og i forskellige niche køkkenerne og i lejlighederne.

Beboerne vælger selv, hvor de vil spise maden og aftaler det med medarbejderne.

Morgenmaden består af forskellige morgenmadsprodukter, yoghurt, el. øllebrød, el. havregrød, samt rugbrød og franskbrød med forskellige oste og marmelade, kaffe, te og mælk.

Frokosten består af rugbrød med pålæg samt evt. lune retter (rester fra dagen før) og vand og saftevand.

Aftensmaden består af en varm ret med tilhørende kogte grøntsager og/eller salat samt vand og saftevand.

I weekenden kan tidspunkterne ændres og aftales med køkken medarbejderne.

Medarbejdere og beboere hjælper hinanden med at servere maden og med oprydning og opvasken bagefter.

Fødselsdagsmiddage kan aftales med køkkenmedarbejderne. Til en fødselsdag kan der tilberedes et måltid efter fødselarens ønske, dog indenfor (budgetrammen) almindelig god mad. Endvidere er der 1-2 lagkager til fødselaren og dennes evt. gæster. Hvis fødselaren ønsker andet særligt i forbindelse med fødselsdagen eller flere måltider til evt. gæster, kan kokken give et tilbud på, hvad det koster ekstra eller hjælpe med at bestille mad udefra. Drikkevarer køber beboeren selv.

Køkkenet vil få indarbejdet forskellige traditionsmåltider til jul, nytår, påske, pinse, o.lign.

Der vil til de måltider være indregnet 1 genstand vin/øl/sodavand pr. person.