Frivillig

Vær med til at skabe en fed fritid for alle - nyt projekt søger frivillige.

Kunne du tænkte dig at deltage i fritidsaktiviteter med handicappede? "Nye veje til interessebaserede fritidsfællesskaber” giver handicappede uden ledsagerordninger mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og dermed undgå ensomhed.

”Nye veje til interessebaserede fritidsfællesskaber” er et nystartet projekt, hvis hovedformål er at give voksne med psykiske og fysiske handicap, uden ledsagerordning, mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter.

  • Dans
  • Biografture
  • Cafebesøg
  • Bowling
  • Gymnastik
  • Ridning
  • Udelivsaktiviteter
  • Musikaktiviteter
  • Gå- og cykelture

Målgruppen er voksne med nedsat psykisk og fysisk funktionsevne. Graden af handicap varierer meget, det kan være alt fra multihandicappede, kørestolsborgere, borgere uden verbalt sprog til borgere, der på mange områder er selvhjulpne og fx selv kan tage bussen rundt i byen. Borgerne bor på bosteder og bofællesskaber i og omkring Randers Kommune.

Du har lyst til at tilbringe tid med målgruppen i en eller flere aktiviteter. Du er livsglad og optimistisk.

Derudover kan det også være dig, der har nogle kreative evner, som du kan se dig selv udfolde i en aktivitet med målgruppen, det kan være, at du fx kan spille musik, danse, håndtere heste, lave udelivsaktiviteter osv.

Mængden af timer vil variere, og aftales individuelt med den frivillige og dennes muligheder. Nogle aktiviteter foregår ugentligt, månedligt, årlige og andre vil være engangsforløb. Aktiviteterne forgår når borgerne har fri, hvilket er; aftener, weekends og i ferieperioder.

Du vil aldrig stå for aktiviteter alene med målgruppen, ligesom du selvfølgelig heller ikke skal deltage i personlige plejeopgaver. Din opgave består i at ledsage borgerne i aktiviteterne, og ofte også i selv at deltage i den pågældende aktivitet. Fx ved en bowlingaften, hvor du selv bowler, men også støtter borgerne i at gennemføre aktiviteten, fx vise hvordan man holder på en bowlingkugle, læser sine point, evt. støtte borgeren i indkøb af vand/snacks.

Projektet følges af projektleder og pædagogisk personale.

Du får en masse fede oplevelser. Du kommer til at møde nogle SKØNNE mennesker med andre livssyn. Du udvikler dig personligt. I nogle af aktiviteterne, vil der være flere frivillige, og hermed opstår muligheden for sammenhold med andre frivillige. Du vil blive tilbudt et frivilligbevis efter 6 mdr. som frivillig. Som frivillig i dette projekt gør du en stor forskel for, at denne målgruppe, som andre, får mulighed for at deltage i kultur og fritidsaktiviteter, og ikke mindst, at de ikke føler sig ensomme i fritiden.

Vi glæder os til at høre fra dig. Sammen kan vi skabe nogle fede oplevelser og gøre en forskel.

Send en kort ansøgning til: Signe.Monster@randers.dk

Eller ring til en uforpligtende snak, mandage og torsdage mellem 8.00 og 15.00 på 2028 2773.