Kostpolitik

Kost politik

Kostordningen indeholder tre hovedmåltider samt to mellemmåltider.

Maden er varieret i forhold til årstiden.

Der indgår altid salat, grønt og frugt i et af måltiderne.

Råvarerne er i størst mulig udstrækning økologiske.

Maden tilberedes fortrinsvis fra bunden med består også af halvfabrikeret mad.

Der tilberedes diætmad til beboere der har brug for eks. vis diabetes mad, færre eller flere kalorier.

Køkkenets åbningstider

Hovedmåltiderne serveres dagligt
mellem kl. 7.00 og 9.00
mellem kl. 11.30 og 13.00
mellem kl. 17.00 og 18.30

Der spises i Kulturcafeen, og i forskellige niche køkkenerne og i lejlighederne.

Beboerne vælger selv, hvor de vil spise maden og aftaler det med medarbejderne.

Daglige måltider

Morgenmaden består af forskellige morgenmadsprodukter, yoghurt, el. øllebrød, el. havregrød, samt rugbrød og franskbrød med forskellige oste og marmelade, kaffe, te og mælk.

Frokosten består af rugbrød med pålæg samt evt. lune retter (rester fra dagen før) og vand og saftevand.

Aftensmaden består af en varm ret med tilhørende kogte grøntsager og/eller salat samt vand og saftevand.

I weekenden kan tidspunkterne ændres og aftales med køkken medarbejderne.

Medarbejdere og beboere hjælper hinanden med at servere maden og med oprydning og opvasken bagefter.

Fødselsdage Fødselsdags middage kan aftales med køkkenmedarbejderne. Til en fødselsdag kan der tilberedes et måltid efter fødselarens ønske, dog indenfor (budgetrammen)almindelig god mad. Endvidere er der 1-2 lagkager til fødselaren og dennes evt. gæster. Hvis fødselaren ønsker andet særligt i forbindelse med fødselsdagen eller flere måltider til evt. gæster, kan kokken give et tilbud på, hvad det koster ekstra eller hjælpe med at bestille mad udefra.
Drikkevare køber beboeren selv.

Traditioner

Køkkenet vil få indarbejdet forskellige traditionsmåltider til jul, nytår, påske, pinse, o.lign.

Der vil til de måltider være indregnet 1 genstand vin/øl/sodavand pr. person.

Kostplan

Kokken udarbejder en kostplan for 14 dage, hvor der tages højde for fødselsdage og traditioner og andre ønsker så som bålmad, picnic, tema mad.

Medarbejdere

Der er ansat tre medarbejdere i køkkenet på henholdsvis 34 t. , 20 t. og 15 t., der fortrinsvis arbejder i køkkenet mellem kl. 12 til 19 samt om dagen ved varemodtagelser. I weekenden mellem kl. 9 og 14 lørdag og kl. 14 – 19 søndag.

De andre måltider serveres af de øvrige medarbejdere (flyvere og Knast medarbejdere)

Refusion fra kostordningen

Der kan afbestilles når en beboere er væk mindst 2 døgn, eks. vis. fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag. Framelding skal ske skriftligt til kokken (på et særligt skema) senest 4 dage før.

Endvidere kan der afbestilles, hvis en beboer er fraværende til et bestemt ugentlig måltid, hvilket også meddeles til køkkenet på et særligt skema.