Kostpolitik og Rammer

Kostpolitik og rammer for måltiderne på Bostedet Høvejen.

Kostordningen indeholder tre hovedmåltider samt to mellemmåltider.

Maden er varieret i forhold til årstiden. (Vi følger madpyramiden)

Der indgår altid salat, grønt og frugt i et af måltiderne.

Råvarerne er i størst mulig udstrækning økologiske.

Maden tilberedes fortrinsvis fra bunden, men består også af halvfabrikeret mad.

Der tilberedes diætmad til beboere der har brug for fx diabetes mad, færre eller flere kalorier.

Der spises i de enkelte huse i fællesrummene eller i lejlighederne.

Daglige måltider

Morgenmaden består af forskellige morgenmadsprodukter, yoghurt, havregrød samt rugbrød med forskellige oste, kaffe, the og mælk.

Frokosten består af rugbrød med pålæg som beboerne og pædagogisk medarbejder smører aftenen før og tager med på arbejde evt. sammen med frugt og grønt.

For hjemmeværende beboere består frokosten af rugbrød med pålæg samt evt. lune retter (rester fra dagen før) og vand.

Aftensmaden består af en varm ret med tilhørende kogte grøntsager og/eller salat. Der drikkes vand til måltidet.

Beboere og personale fra flere af husene, forbereder når det er muligt en del af maden fra bunden. I weekenden er maden forberedt og lige til at gå til. Ofte forbereder husene selv tilbehøret. Dette kan fx være salat eller grønsager. Lettere retter som fx pizza eller lasagne kan husene også selv forberede.

Medarbejdere og beboere hjælper hinanden med at servere maden og med oprydning og opvasken bagefter.

I forbindelse med ferier, fridage eller for hjemmegående beboere, hjælpes der så meget som muligt i køkkenet.

Fødselsdage

Fødselsdagsmiddage kan aftales med køkkenmedarbejderne. Til en fødselsdag kan der tilberedes et  måltid efter fødselarens ønske, dog indenfor budgetrammen.

Endvidere er der 1-2 lagkager til fødselaren og dennes evt. gæster.

Hvis fødselaren ønsker andet særligt i forbindelse med fødselsdagen eller flere måltider til evt. gæster, kan køkkenet give et tilbud på, hvad det koster ekstra eller hjælpe med at bestille mad udefra.

Drikkevarer køber beboeren selv.

Traditioner

Køkkenet vil få indarbejdet forskellige traditionsmåltider til jul, nytår, påske, pinse, o.lign.

Der vil til de måltider være indregnet 1 genstand vin/øl/sodavand pr. person.

Kostplan

Køkkenet udarbejder en kostplan for 14 dage, hvor der tages højde for fødselsdage og traditioner og andre ønsker såsom bål mad, picnic eller tema mad.

På alle beboerrådsmøder i husene er der mulighed for at komme med ønsker til maden. Dette bestræber vi os på at opfylde.

Medarbejdere

Der er ansat tre medarbejdere i køkkenet på henholdsvis 30 t. , 25 t. og 15 t, der fortrinsvis arbejder i køkkenet mellem kl. 7.00 til 14.00.

De øvrige måltider serveres af de pædagogiske medarbejdere på Høvejen.

Refusion fra kostordningen

Der kan afbestilles når en beboere er væk mindst 2 døgn, fx fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag.

Framelding skal ske skriftligt til køkkenpersonalet (på et særligt skema) senest 4 dage før.

Endvidere kan der afbestilles, hvis en beboer er fraværende til et bestemt ugentlig måltid, hvilket også meddeles til køkkenet på et særligt skema.